Ljungskile i topp på Allsvenska kvalet

  • 7 okt 2024

image: Ljungskile i topp på Allsvenska kvalet

Helgens seglingar i Marstrand bjöd på fantastiska förhållanden. Mestadels soligt, fina vindar mellan 4-6 m/s och tajta spännande race.

Ljungskiles team dominerade kvalseglingarna från första till sista racet och vann i stor stil.

Förhållandena i Marstrand var riktigt fina med vindar på 4-6 m/s, soligt och behaglig temperatur för att vara i oktober. Allra bäst presterade de lag som seglat Allsvenskan under 2024, Ljungskile SS och Örnsköldsviks SS. De har rutinen och manövrarna med sig från säsongens seglingar.

Ljungskiles besättning bestod av rorsman VIlgot Hjort, taktiker Hanna Wallström, trim Oskar Andersson, mast/runner Lydia Spencer-Smith och fördäck Philip Mathiesen. En besättning som dominerade kvalseglingarna från första till sista racet och vann i stor stil. 

- Vi hade en fantastisk helg i Marstrand! Jag är så imponerad av våra ungdomar i laget. Vi hade en otroligt bra stämning ombord och hade bra manövrar och tog bra beslut, berättar Lydia Spencer-Smith från Ljungskile.

Även Örnsköldsviks och Kaparens besättnigar var nöjda med helgen.

- Det var fantastiskt roligt att ta en allsvensk plats. Vi var lite nervösa och kände pressen att ta Kaparen till Allsvenskan, så det var en skön lättnad att knipa sista platsen, säger Tomas Berg, rorsman i SS Kaparen.

Örnsköldsvik SS slutade tvåa och håller sig därmed kvar i Allsvenskan i ytterligare ett år.

Foto: Daniel Stenholm

Text från: Search Magazine

RESULTAT:

1. Ljungskile SS

2. Örnsköldsviks SS

3. SS Kaparen

4. Gefle SS

5. Enköpings SS

6. Marstrands SS