Två nya Svenska Mästare i klubben

  • 16 sep 2024

image: Två nya Svenska Mästare i klubben

Helgen den 14-15 september avgjordes SM i RS Tera och RS Aero i Gottskär. Efter en osäker prognos och AP kunde slutligen två vinnare koras.

Klubbens "egna" seglare Aron Wärnberg  och Elin Sundberg vann den ärofulla titeln Svensk Mästare och får nu segla Seglingens Mästare i Marstrand 12-13/10.

Aron lyckades vinna SM titeln för tredje året i rad i RS Aero och Elin Sundberg vann SM medaljen i RS Tera. 

Stort grattis från hela LjSS!

 

Inför SM-helgen var prognosen lätta vindar med ostadig riktning, men efter två timmar AP på lördagen fick seglingsledningen snabbt igenom tre race för båda klasserna. Det första racet, som gick i lite lättare, skiftiga vindar, blev utspritt. Race två och tre ökade vinden till uppåt 7 m/s och seglarna gick i mål utpumpade och tätt efter varandra.

Söndagen blev en lika lång dag, men utan race. Det kändes ändå som en bra avslutning på sommaren med strålande sol. Seglarna passade på att byta båtar, testa klasser och bada på vattnet utanför Gottskär.

Efter de tre seglingarna korades Aron Wärnberg (GKSS) till svensk mästare i RS Aero. Värt att nämna är att helgens reslutat är hans tredje SM-vinst i rad. "Det känns bra. Jag seglade tekniskt bra och låg nästan alltid på rätt sida vriden. Ibland var det värt att ta extra slag på grund av skiften. Sen låg jag bra på linjen."

I Tera-klassen, som kämpar för att behålla sin SM-status, kom de sex första seglarna från olika klubbar. Där gick Elin Sundberg (LjSS) vinnande ur en tajt strid, med en poängs marginal.

"Det känns väldigt roligt, fantastiskt! Det var väldigt kul att ha motstånd, men det var nervöst idag när vi väntade på vinden," säger Elin, som nu byter båt till RS Aero. "Nu blir det glass och seglingens mästare! Det var skönt att avsluta i Teran så bra. Nästa år utmanar jag Aron."

Reslutat

RS Tera:

1. Elin Sundberg, LjSS
2. Adrian Kallin, LDSS
3. Elvira Mossberg, SSKA

Bästa Tera Sport blev Nils Oom, SSKA

RS Aero

1. Aron Wärnberg, GKSS
2. Carl Furoff, LJS
3. Erik Wahlberg, ÅSK

Alla resultat:

https://www.sailarena.com/contentassets/29688057033944268678abe25942799a/sailwave-results-for-sm-aero--jsm-tera-at-gottskar-sska-2024_slutlig-1.pdf

Text: Elisa Lindskog Search Magazine

Foto: Vilgot Hjort