Invigning av Ljungskile Marina Arena - Vågbrytaren

  • 26 aug 2024

image: Invigning av Ljungskile Marina Arena - Vågbrytaren

Det blev en festlig invigning av Ljungskile Marina Arena med den nya vågbrytaren i lördags 24 augusti, under en härlig dag fylld av andra aktiviteter som KM, Röva runt och avslutande kräftskiva. 

Ett hundratal deltog i invigningen med gäster från bland annat Thordénstiftelsen och grannarna Ljungskile båtklubb och Friluftsfrämjandet. LjSS ordförande Per Öfverman höll ett kort invigningstal och till tonerna av festmusik öppnades en ”segelport” till vågbrytaren dit alla deltagare gick ut för bubbel och mingel på den nya mycket stadiga vågbrytaren.

Vågbrytaren fick för övrigt sitt eldprov på dagen innan då fredagen bjöd på närmast stormvindar, som vågbrytaren stod emot utan problem. Vi tackar våra bidragsgivare Allmänna arvsfonden med 5,4 miljoner, Thordénstiftelsen och RF SISU med 400 000 kr vardera, som gjort den här satsningen möjlig. Vågbrytaren är första etappen i vår satsning Ljungskile Marina Arena där etapp två är en ny kaj med en sjösättningskran för båtar upp till 2,5 ton, för seglingstävlingar.

 

Ljungskile Marina Arena stöttas genom bidrag från: